Nieuwe generatie Track & Trace

Spotmaster levert een nieuwe generatie management-tools voor buitendienst-managers die ‘in control’ willen zijn. Die de volledige verantwoordelijkheid voor hun afdeling kunnen nemen omdat ze hun mensen en opdrachten feilloos kunnen sturen. De basis hiervoor zijn de overzichtelijke managementrapportages die Spotmaster online en realtime ter beschikking stelt. Omdat Spotmaster modulair opgebouwd is, bepalen klanten zelf welke informatie in de rapportages verwerkt is.

Werking

U kunt door Spotmaster een Track & Trace systeem in het door u in gebruik zijnde voertuig laten plaatsen, dat zorg draagt voor een automatische rittenregistratie. Dit Track & Trace systeem bestaat uit een unit in het voertuig, voorzien van een interne batterij, een GPS-antenne en een SIM-kaart, die de ritgegevens verstuurt. Dit wordt ontvangen door een applicatie die draait op een server bij Spotmaster en die deze gegevens verwerkt.

Zakelijk / privé

Indien uw unit in de auto beschikt over een zakelijk/privéschakelaar (wordt standaard meegeleverd), dan kunt u de gegevens van privéritten afschermen zodat deze niet zichtbaar zijn in de rapportage. Dit kunt u doen door de schakelaar te bedienen, waarbij het lampje aangaat als de schakelaar op privé wordt gezet. Zolang het lampje brandt betreft het dus privéritten. U bent zelf verantwoordelijk voor het goed bedienen van de schakelaar op uw Track & Trace unit. Van privéritten ziet de werkgever alleen datum, tijdstip en verreden kilometers.

Track & Trace voertuiginformatie

Toepassingen

Onder toepassingen op het gebied van track & trace verstaan we het inbouwen van een track & trace unit achter het dashboard dat wordt aangesloten op de voeding van het voertuig. Dit zorgt voor het verschaffen van real time informatie. We hebben een aantal toepassingen beschreven.

Locatiebepaling

De meest simpele vorm van track & trace is het real time bepalen van de locatie van een voertuig. Door middel van een inlogcode kan op de web-applicatie van Spotmaster worden ingelogd waarop de gebruiker ziet waar zijn voertuigen zich bevinden.

Rittenregistratie

Naast de locatiebepaling wordt de volledige rithistorie door de Yellowspot doorgestuurd en opgeslagen in ons systeem. Het mogelijk om zowel een daghistorie te bekijken als ook een volledig rittenrapport van een jaar te downloaden.

Parameters

Met de Yellowspot 5 is het mogelijk om ook andere parameters te kunnen laten registreren. Bijvoorbeeld koeltransport, waarbij d.m.v. een temperatuursensor op elk willekeurig tijdstip wordt bekeken bij welke temperatuur uw goederen wordt vervoerd.

Reistijd

Met de Yellowspot is het gemakkelijk om bijvoorbeeld reistijden te bepalen, die vervolgens als basis zou kunnen dienen om bijvoorbeeld de hoogte van reiskostenvergoedingen te kunnen berekenen. Eventueel kan er in overleg met Spotmaster zelfs een zogenaamde cao-filter worden aangebracht, waarbij de bepalingen uit de cao in de berekening worden meegenomen.

Routeplanning (Garmin)

Met een Yellowspot 5 in combinatie met een Garmin-navigatie is het mogelijk om een vooraf bepaalde route naar het voertuig te sturen. Hierdoor kunnen bezorgdiensten, witgoedbedrijven etc. een zo efficiënt mogelijke bezorgroute plannen. Bij afwijkingen kan er door de mogelijkheid van twee-weg berichtenverkeer met de bestuurder worden gecommuniceerd.

Routemanagement

Naast de routeplanning kan het systeem zo worden ingericht, dat de planning of de logistieke afdeling van uw bedrijf over real time managementinformatie beschikt (welke route is gepland, hoeveel is er al gedaan, hoe laat is de bestuurder bij het volgende adres, etc). Hierdoor is het mogelijk om bij te sturen, of de route aan te passen.

Track & Trace managementinformatie

Managementinformatie

Door middel van standaard rapportagetools, maar ook op basis van specifiek op maat geprogrammeerde rapportages voor wagenparkbeheerders is het mogelijk om op een snelle manier, op ieder tijdstip te beschikken over de juiste managementinformatie.

Wagenpark beheer

Specifieke rapportagetools helpen mee om het beheer van uw wagenpark te vergemakkelijken. Rapportages met kilometerstanden, voertuigen die in een maand meer of minder ritten hebben gemaakt etc, helpen de beheerder een zo effectief en efficiënt mogelijk wagenpark te verkrijgen.

Koppeling ERP

De web-applicatie van Spotmaster is te koppelen met ieder willekeurig ERP-systeem, mits deze een import- en exportfunctie heeft. Hierdoor kan de data uit de Spotmaster-applicatie snel en effectief worden verwerkt ten behoeve van bijvoorbeeld verloning, facturatie en managementinformatie.

Maatwerk

De kracht van Spotmaster zit in onze flexibiliteit. Onze dienstverlening wordt altijd aangepast aan de specifieke wensen van de klant. We streven ernaar om dat te doen op een transparante, laagdrempelige manier waarbij de kosten zo laag mogelijk worden gehouden.

Spotmaster ontwikkelt webbased tools voor organisaties met 1 tot 100.000 mobiele medewerkers. Het belangrijkste criterium waaraan alle tools van Spotmaster voldoen, is dat ze het management realtime informeren en tegelijkertijd de mobiele medewerker in staat stellen om volledig op de klant te focussen. Hiermee stelt Spotmaster met haar Track & Trace oplossingen professionele organisaties in de gelegenheid een efficiënte, klantgerichte buitendienst op te zetten die hun marktpositie zichtbaar en merkbaar verbetert. Spotmaster is uitgegroeid tot één van de marktleiders in Nederland op het gebied van voertuigvolgsystemen. In tegenstelling tot haar concurrenten is de basis van Spotmaster niet te vinden in de hardware van de Track & Trace oplossing.

De basis van Spotmaster zit in haar eigen softwareapplicatie die geschikt is voor ieder bedrijf met een buitendienst. Deze buitendienst kan tussen de 1 en 100.000 personen en/of voertuigen omvatten. Spotmaster bestaat sinds 2005 en heeft haar eigen webapplicatie zelf gebouwd, zelf in beheer en verwerkt de in praktijk opgedane ervaringen ook zelf direct in de applicatie. Wij beseffen dat het verschaffen van realtime managementinformatie heel ingewikkeld is. Denk maar eens aan serverbeheer, kaartenbeheer, netwerken die uitvallen, parkeergarages zonder GSM en GPS, boten, installatiefouten, sabotage enz. We hebben dus ook echt voor heel veel problemen zelf de oplossingen bedacht.