“Begin niet te groot”

SPOTMASTER IS STABIEL, FLEXIBEL EN VEILIG

Met pak hem beet vijftig klanten onder cumelaondernemers is Spotmaster waarschijnlijk één van de grootste aanbieders van digitale werkbonnen.

Wat erg helpt, is dat Yves Vos, consultant bij Spotmaster, zijn strepen heeft verdiend bij aannemersbedrijf Van Wijlen. Hij spreekt daardoor de taal van de ondernemers.

“De laatste jaren zijn we vooral bezig geweest met ontwikkeling van de diverse applicaties en onderdelen”, zegt Peter van der Leeuw, eigenaar van Spotmaster. “Nu zijn we zover dat we het op grotere schaal kunnen gaan uitrollen.”

Sinds Van der Leeuw ongeveer zeven jaar geleden samen met Yves Vos de eerste app bouwde, is er veel gebeurd. “Toen werkte ik nog bij aannemersbedrijf Van Wijlen”, zegt Vos. “We wilden een digitale achterstand wegwerken en daarna werken aan een voorsprong”, vertelt hij.

Dat pakte zo goed uit dat Vos later besloot om voor Spotmaster te gaan werken.

GRONDIG artikel Spotmaster werkbon app Slim en Digitaal
Yves Vos geeft een demonstratie van de werkbon app van Spotmaster

Zijn eigen voorbeeld komt hij in de praktijk veel tegen. “Er komt een jonger bedrijfshoofd dat meteen van een digitale achterstand naar een digitale voorsprong toe wil”, vertelt hij. De uitdaging is dan om ervoor te zorgen dat de ondernemer toch klein begint. “Zorg er bij het automatiseren voor dat je niet te groot begint, dat het stabiel is, maar dat je wel flexibel blijft”, zo adviseert Van der Leeuw.

In principe kan Spotmaster alles leveren: van digitale werkbon tot totale procesflow. “We koppelen dan met het bestaande ERP-systeem”, vertelt Van der Leeuw. Ook als er al met andere aanbieders of systemen wordt gewerkt, kan Spotmaster deze bij wijze van spreken aan elkaar verbinden. De kracht van Spotmaster is volgens de mannen dat het op maat kan werken, snel is en relatief goedkoop.

(links: Yves Vos geeft een demonstratie van de werkbon app van Spotmaster.)

Quick Win

Om de ondernemers kennis te laten maken met het systeem wordt gewerkt met een Quick Win. “We bouwen dan bijvoorbeeld een digitale werkbon of planning als voorbeeld, net wat de klant wil, De klant krijgt vervolgens een aantal weken de tijd om het intern te testen. Zo krijgt die er echt een gevoel bij”, zegt Vos.

Wanneer een ondernemer besluit dat hij dit graag voor zijn bedrijf wil, komt Vos langs om te luisteren naar de wensen om van daaruit een advies samen te stellen.

“Een functioneel ontwerp dat het verhaal vertelt. Daarvoor betaalt de klant € 750,- per dag (dat is meestal voldoende), maar er zitten geen verplichtingen aan vast. Besluit je om het door ons te laten bouwen, dan worden bestaande kaartensystemen of andere zaken geïmplementeerd. Daarna betaal je voor het gebruik.”

Het doel is ervoor te zorgen dat je uiteindelijk vanaf een scherm het bedrijf kunt besturen.

Veel mogelijkheden

In de werkbon-app, die ook op de desktop kan draaien, is veel mogelijk. “De app is aangepast aan ‘echte handen’, er kan worden gewerkt met start-stop (dat doet een minderheid; red.), met bevestigen na afsluiting, hij werkt op Android en iOS, er kan offline mee worden gewerkt en er kunnen zelf bonnen worden aangemaakt”, zo schetst Vos.

Ook in de planning is veel mogelijk. “We gaan nu voor het eerste bedrijf cao-regels in de planning inbouwen, hebben de mogelijkheid om Klic-meldingen op te vragen, maar ook zaken bij de RDW en over CO2. Ook kan er bijvoorbeeld bij een bespuiting een weerbeeld worden toegevoegd.”

Het zijn zaken die gaandeweg op verzoek van klanten zijn ontwikkeld, maar ook door andere klanten kunnen worden gebruikt. Alles draait in de cloud, waarbij Spotmaster ervoor zorgt de data zo veilig mogelijk is. Daarbij is het wel belangrijk om te weten waar de data uit het ERP wordt opgeslagen. “We zijn daarvoor ISO 9001- en 27001-gecertificeerd”, zegt Van der Leeuw trots.

“Neem een halfjaar de tijd”

In 2016 ging Loonbedrijf Van Vliet BV uit Ter Aar van start met Spotmaster. “Daarvoor hebben we eerst gekeken bij bedrijven die er al mee werkten”, zegt Carolien van Vliet, die de finance onder haar hoede heeft bij het loonbedrijf. “Wat is daar goed gegaan en wat niet Vervolgens hebben we ‘be proud to copy’ toegepast, oftewel hun systeem gekopieerd, en het geheel nog een stukje aangepast aan onze wensen en werkwijze.” In totaal telt Loonbedrijf Van Vliet tussen de vijftig en zestig medewerkers. “Wij kozen er bewust voor om een half jaar de tijd nemen voor de overstap, waarbij per week twee medewerkers de overstap maakten. We begonnen met degenen die er het meest voor openstonden. Ging het ergens niet goed, dan stopten we de uitrol en gingen we pas weer door als de fout eruit was. Hierbij was er een goede samenwerking met Spotmaster. We hebben daarbij ook goed gekeken wat bij wie paste. Zo werkt de één op de mobiel, de ander op de iPad en weer een ander op de desktop. Wat we wel hebben gezien, is dat degene die het uitrolt er echt in moet geloven. Is dat niet zo, dan gaat het niet lukken.”

Van Vliet BV

“Iets wat bij ons bijvoorbeeld goed heeft geholpen met de acceptatie van de digitale werkbon door onze medewerkers is dat als een medewerker langer dan een minuut werk heeft aan de digitale werkbon hij moet bellen naar kantoor. Nu is die breed omarmd bij jong en oud.” Ook over Spotmaster is ze enthousiast. “De nazorg is goed en ik weet precies wie ik daar moet hebben. Ja, in samenwerking met ons administratief programma raad ik Spotmaster aan. We willen nooit meer terug.””