Toepassingen van Asset Tracking

Track & Trace inbouwen

 

hoogwerkers
Onder Asset Tracking verstaan we vooral de positiebepaling van bedrijfsmiddelen. Anders dan bij voertuigen, waarbij vaak de rittenregistratie of rithistorie belangrijk is, gaat het bij bedrijfsmiddelen meer om bijvoorbeeld draai-uren (kranen, aggregaten, etc) of positiebepaling (containers, wagons, etc).

 

Asset tracking met externe voeding

Indien een voeding in het bedrijfsmiddel aanwezig is, kan hierop een Yellowspot 5 worden aangesloten. Deze kan, naast bijvoorbeeld een startonderbreker of bestuurdersherkenning, ook worden ingezet om managementinformatie te verschaffen. Hierbij kunt u denken aan draai-uren, onderhoudsintervallen etc.

Door middel van deze managementinformatie kunnen we onze klanten meer inzicht verschaffen in het gehele bedrijfsmiddelenpark. Met klantspecifieke rapportages die op maat kunnen worden ontworpen, wordt assetmanagement een peuleschil.

 wagon

7 jaar wereldwijde dekking zonder externe voeding

Spotmaster heeft meerdere jaren geïnvesteerd in business development aangaande een systeem dat, onafhankelijk van een voeding van een voertuig e.d., positie-informatie kan verstekken. Na een lange testperiode introduceert Spotmaster de Yellowspot 1, de Rolls Royce onder de asset-trackers.

Doordat de Yellowspot 1 een interne batterij heeft die tot maximaal 7 jaar kan zenden, is deze breed toepasbaar in treinwagons, containers, boten en andere bedrijfsmiddelen. De Yellowspot 1 is waterdicht, slagvast en is te spuiten in dezelfde kleur als het bedrijfsmiddel waar het op bevestigd wordt.

De Yellowspot 1 is een professioneel apparaat dat, afhankelijk van de configuratie, bijvoorbeeld eens per dag een positie kan doorsturen of kan zenden indien de unit in beweging komt. De unit wordt ‘plug & play’ geleverd, voorzien van een Sim-kaart met wereldwijde dekking.

Spotmaster introduceert deze Yellowspot 1 op basis van een leasecontract (unit blijft ons eigendom), dat jaarlijks opzegbaar is voor een all-in maandbedrag van € 24,95 (excl. verzendkosten)